lördag 2 november 2013

Därför blev Sverige "rasistiskt"

Att Sverige är rasistiskt, är det senaste trendiga slagordet som sprider sig bland vänstern i Sverige. Jonas Khemiris artikel i DN "Bästa Beatrice Ask" blev ett startskott för ett "Sverige är rasistiskt" maraton där olika debattörer fortsatte säga samma sak, nämligen att Sverige är rasistiskt. Senast var det Expressens krönikör, Frida Boisen, som visade sig vara kreativ och lyckades omformulera "Sverige är rasistiskt" till "Sverige är ett rasistiskt land".

Faktum är att det finns flera saker som leder oss till slutsatsen att Sverige är inte rasistiskt. Först och främst så undrar man varför människor i Asien och Afrika flyttar till Sverige, och inte till sina grannländer, om Sverige är rasistiskt? Vem flyttar till ett rasistiskt land? Anledningen till att afghaner helst vill komma till Sverige istället för att åka till ett grannland som Iran är för att afghanska flyktingar i Iran får varken permanent uppehållstillstånd eller medborgarskap. Iranska barn som har en afghansk förälder får inte medborgarskap. Giftermål mellan iranier och afghaner är förbjudna i Iran.När hörde du sist att Iran var ett rasistiskt land? Den typiske svenske diplomaten skulle förklara att varje land har sina lagar som måste respekteras.

Afghaner kommer till Sverige eftersom Sverige är inte ett rasistiskt land. Inget av de muslimska länderna i Mellanöstern behandlar afghanerna så bra som Sverige gör. Av någon anledning räcker inte den tolerans och frid som sägs finnas inom islam åt afghanerna. Det är underligt att vänstern i Sverige insisterar att Sverige är ett rasistiskt land medan människor i Kabul har förstått att den svenska toleransen överträffar all den tolerans som deras muslimska bröder och systrar kan visa de.

I Sveriges fall är det just toleransen och en rättvis fördelningspolitik som får människor att komma hit. Människor kommer inte till Sverige för att de gillar vädret eller för att de kan det svenska språket. Människor kommer hit medveten om att ingen kommer förfölja de på grund av deras etnicitet och för att de vet att om de gör rätt för sig så kommer de få en rättvis lön, till skillnad från Saudiarabien där utländska arbetare avrättas på löpande band. När hörde du sist att Saudiarabien var ett rasistiskt land? Människor kommer till Sverige medvetna om att Sverige inte är ett rasistiskt land.

Strukturell diskriminering gör inte Sverige till ett rasistiskt land. Strukturell diskriminering måste skiljas från naturliga mekanismer på den svenska arbetsmarknaden.

Först och främst är alla som kommer till Sverige inte högutbildade. Många kan inte ens engelska. För det andra måste man förstå att utbildningsväsendet i Afghanistan eller Syrien är inte det bästa i världen, delvis på grund av korruptionen men också för att utbildningsväsendet i en diktatur gallrar ut studenter som inte "tänker rätt". Sedan har man länder som Iran där mer än en miljon studenter studerar i privata universitet, där kvalitén på utbildningen är för det mesta dålig. Visst, de kommer hit med en examen men det finns en frågetecken omkring vad de egentligen kan.

För det tredje, så behöver Lasse, Hans och Anders lika mycket som Muhammed, ett nätverk för att få ett jobb. Så fungerar arbetsmarknaden i Sverige och resten av världen. Om en svensk åker till Jordanien så skulle han/hon ha svårt att få jobb eftersom en jordanier förmodligen har ett större nätverk i Jordaniens arbetsmarknad än vad svensken har. Många som kommer till Sverige saknar detta nätverk och därför tar det tid för de att få jobb, även om de har en utbildning. Denna situation förvärras av segregationen när man skapar invandrarområden som Rosengård, där det enda nätverket blir de lokala socialdemokraterna och personerna man träffar på moskén. Detta är inte strukturell diskriminering, utan resultatet av en misslyckad invandringspolitik.

Slagordet om att Sverige är rasistiskt kommer ofta från svenskar inom vänstern eller invandrare som har fått så mycket som möjligt av det svenska samhället. Vänsterpartisten Rosana Dinamarca som sitter i riksdagen och får mer än 50 000 kr i månaden menar att rasistiska strukturer genomsyrar hela det svenska samhället. Men om man tar en promenad i Rosengård och träffar bosniern som flytt från Jugoslavien där bosnier mördades på grund av sin etnicitet eller träffar irakiern vars släkting våldtogs i Irak för att hon var sunnimuslim, så skulle jag inte tro att någon beskriver Sverige som rasistiskt. Man undrar vem Rosana Dinamarca och resten av den elit som kallar Sverige rasistiskt, egentligen representerar?

Alla som lyckats hitta en fristad i Sverige i sin flykt från rasism och förtryck behöver inte vara tacksamma. Men man kan åtminstone vara glad att man bor i ett land där man kan utöva sin religion, där man har yttrandefrihet och där lagen garanterar jämlikhet. Man behöver inte kalla det landet för rasistiskt.

Om man är upprörd över den strukturella diskrimineringen i Sverige så kan man protestera mot de inkompetenta socialdemokratiska politiker som skapade segregationen i våra storstäder. Ofta är det samma vänsterpolitiker som kallar Sverige för rasistiskt vars partier har makten i de städer där det förekommer mest segregation. Att kalla Sverige rasistiskt förändrar ingenting. Men man kan klaga på de socialdemokratiska politiker i Malmö som skänker offentliga jobb till sina släktingar och vänner. De är inte rasister men de håller kvalificerad arbetskraft utanför arbetsmarknaden.

Sverige bär inte ansvaret för strukturell rasism. Det är individer och organisationer som gör det. I mars 2013 publicerade SSU en rapport som redovisade grov strukturell diskriminering inom Socialdemokraterna. Enligt den logik som vänstern har använt gentemot Sverige så innebär detta att Socialdemokraterna är rasister, eftersom det förekommer mer strukturell rasism inom Socialdemokraterna än vad det förekommer inom Sverige. Men vänstern i Sverige  kommer inte kalla Socialdemokraterna för ett rasistiskt parti eftersom vänsterns antirasistiska kamp går ut på att smutskasta landet Sverige. Det ligger inte i vänsterns intresse att kalla Socialdemokraterna för ett rasistiskt parti. Intresset styr den svenska antirasismen.

Hela slagordet "Sverige är rasistiskt" handlar om att förvränga debatten och ta ansvaret ifrån individer och organisationer, som rasisterna i det "Muslimska Civilsamhället". Det är ett slagord vars konsekvens är att Sverige ska be om ursäkt för sin blotta existens medan rasisterna i Afrosvenska Riksförbundet pratar om svenska kvinnor som "vill gå i sina stringtrosor mitt i stan".

Grunden för slagordet om att "Sverige är rasistiskt" är baserad på att man förväntar sig saker från samhället istället för att fråga sig hur man kan bidra till samhället. När man anklagar ett land för rasism så har man inte fått det man förväntat sig från samhället. Om människor skulle tänka på sitt eget ansvar som nyanlända människor i ett samhälle, då skulle ingen kalla Sverige rasistiskt. Då skulle man lära sig språket och utbilda sig till ett jobb där det finns ett behov av att anställa människor.

Om svenska kvinnor bara hade väntat på att den strukturella könsdiskrimineringen skulle försvinna så skulle man aldrig kunnat flytta fram sina positioner. Svenska kvinnor gjorde individuella insatser, utbildade sig, anpassade sig, förhandlade och lyckades till sist komma in i den svenska arbetsmarknaden. De kallade aldrig Sverige för ett kvinnofientligt land.

Sverige är ett land där du kan bilda en förening och arbeta med ditt hemlands kultur på skattebetalarnas bekostnad. Man måste vara riktig arrogant för att sedan kalla Sverige rasistiskt. Utan Sverige så skulle de flesta antirasister bli tvungna att skaffa sig ett riktigt jobb eftersom det är staten som ofta finansierar organisationer som kallar sig för "antirasistiska".

Sverige är det land där man på grund av sin religiösa övertygelse inte behöver skaka hand med människor på arbetsplatsen och om man får tillsägelse på grund av det så får man 30 000 kr i skadestånd. Det finns sociala problem i Sverige och speciellt i förorterna. Men att kalla Sverige för rasistiskt löser inte dessa problem.

Just det faktum att man kan kalla Sverige rasistiskt visar vilket tolerant land vi lever i. Även om jag personligen tycker det inte ska vara socialt acceptabelt att hata Sverige, så lever vi i ett samhälle där det finns folk som flyr till Sverige från förtryck, får ta del av ett välfärdssystem som förverkligar alla deras drömmar, och sedan tackar genom att kalla landet som gav de allt för ett rasistiskt land. När det finns så mycket tolerans i Sverige, hur kan Sverige då vara rasistiskt?

Låt oss slutligen slå fast att leva i Sverige är ett aktivt val som man gör varje dag. Tycker man att Sverige är rasistiskt eller fascistiskt så väntar resten av världen. Det finns inget tvång att man ska leva i Sverige. Det här är inte Nordkorea. Anledningen till att människor varje dag bestämmer att fortsätta leva i Sverige är för att det här är ett fantastiskt land. Om det här vore ett rasistiskt land så skulle människor från hela världen inte flytta hit.

Toleransen mot islam och muslimer är större i Sverige än i islams heliga land, Saudiarabien, där shiamuslimer m.m diskrimineras eller hamnar i fängelse, på grund av sin religion. Sverige har förtjänat sig rätten att predika för världens muslimska länder hur man ska behandla muslimer, eftersom de muslimska ländernas behandling av muslimer har resulterat i att många muslimer flytt till Sverige och vill inte åka tillbaka till sina rasistiska länder.

När ett helt land kallas "rasistiskt" och när Sveriges tredje största parti kallas "rasister" och när diskussion om invandring är "rasistisk", trots att en stor del av svenska befolkningen vill diskutera frågan, så är det kanske vissa människor som använder begreppet rasism på fel sätt. Kanske är det så att vissa människor har missförstått begreppet rasism.

Det kan vara så att vissa använder begreppet rasism för att genomföra en politisk agenda. När Ilmar Reepalu inte får kallas rasist trots att president Obamas representant anser att han är en rasist så kan det vara så att rasismen har blivit partipolitisk. Vissa åsikter som är mer högerorienterade anses vara rasistiska medan andra åsikter som är vänsterorienterade är inte rasistiska trots att de egentligen är rasistiska.

Och då får slagordet "Sverige är rasistiskt" en ny innebörd. Det innebär att vänstern säger att Sverige är inte som de vill ha det. "Sverige är rasistisk" innebär att människor har börjat diskutera på ett annat sätt än det sätt som vänstern tycker vi ska diskutera. "Sverige är rasistiskt" innebär inget mer än att folkets förtroende för vänsterns politik och diskurs är urholkad.64 kommentarer:

 1. Oj, jag är imponerad. Vilken analys, vilket engagemang, vilken känsla bakom orden! Jag läste, förstod, fick insikter, blev bekymrad men också glad. Tack, tack, tack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här. grymt!!! Vilken "Ursvensk" hade vågat skriva det?

   Radera
 2. Jättebra skrivet Nima! STORT TACK ! :))

  SvaraRadera
 3. Väldigt välskrivet. Dessvärre tror jag inte att de som regelmässigt skriker rasism förstår att de är på väg att rasera det fortroendekitt mellan svenskar vilket varit förutsättningen för just den välkomnande attityden vi haft gentemot invandring.

  SvaraRadera
 4. Dig vill jag läsa mycket mer av i fortsättningen!

  SvaraRadera
 5. Riktigt bra skrivet, håller med till 110%.

  SvaraRadera
 6. Så sant,en annan sak som är intressant är alla dessa europeer och"världsmedborgare" som gjort karriär (ofta med statligt stöd) på att spy skit över Sverige,lik förbaskat så är det knappt en enda av dom som relokaliserar sig.

  SvaraRadera
 7. Väldigt bra skrivet!

  SvaraRadera
 8. Tack för att du påvisar att det mesta i anklagelserna om rasism är luft. Svenskarna är ett av jordens minst rasistiska folk och skall inte behöva svälja smädelser.
  Återigen stort tack.
  Mopsi

  SvaraRadera
 9. Mycket saker som är svårt att greppa. Säger lagen i Iran att man int får gifts sig med Afghaner. Länk tack.

  Dinamarca betalar tillbaka stor del av sin 50k lön till partiet Hence tjänar inte 50k.

  Läs din historia om kvinnofrigörelse så ska du få se på kvinnor som kallade sverige kvinnofientligt.

  Varför det talas så mycket om rasism är för att så mycket blivit rasistiskt. I högerns spår har rasismen fått breda ut sig. Invandrarhatare som i SD får uttala sig i vareviga fråga om invandring. Osv osv. Strukturell rasism och rasism i sverige finns inte. Förklara för mig varför mina romska vänner inte får besöka vissa affärer pågrund va etnicitet. Varför de nekas jobb pga etnicitet, varför de nekas bostad pga av etnicitet och varför folk spottar efter dem på gatan.

  Varför blir mina muslimska vänner trakasserade av ateister och kristna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det syns knappast på dina romska vänner att de är romer om det inte klär sig utmärkande. Och en affärsidkare som har blivit bestulen av människor i samma typer av kläder har naturligtvis inte råd att chansa utan släpper inte in dem nästa gång. Det drabbar naturligtvis de romer som är hederliga men det är ju så vi människor fungerar. Vi drar slutsatser utefter våra erfarenheter och ibland kan det bli naturligtvis bli fel. Samtidigt får ju de romer som envisas med att klä sig avvikande skylla sig själva när de förmodligen vet att de då kommer att bli misstänkta för att stjäla. Missförstå mig inte - folk får klä sig som de vill men de får då också räkna med att andra kommer att bedöma dem efter detta. Min första erfarenhet av zigenare, som det hette på den tiden, var när de kom i ett stort gäng in i en butik som jag just då var inne i. Efter ha trakasserat och uppträtt hotfullt mot både kunder och butiksanställda under några minuter försvann de igen. Tillsammans med butikens kassa visade det sig sedan. En tidigare arbetskamrat brukade underhålla oss på kafferasterna genom att berätta om de stulna bilar och mopeder som hans zigenargrannar brukade parkera på gården utanför hans hus. D v s när de inte var upptagna med att stuva undan stöldgods i sina vindsförråd. Om jag hade en affär skulle jag därför heller inte släppa in romer. Så länge det finns grupper av människor där brottslighet är en del av kulturen får tyvärr även de hederliga medlemmarna finna sig i att bli mötta med misstänksamhet.

   Jag har aldrig hört talas om muslimer som blir trakasserade av ateister och kristna, däremot har jag hört talas om motsatsen. Jag förstår inte vad det är hos islam som är så tilltalande för er dumskallar på vänsterkanten. Men ni kanske känner att ni har era sedan länge föråldrade totalitära ideologier gemensamt.

   Radera
  2. "Förklara för mig varför mina romska vänner inte får besöka vissa affärer pågrund va etnicitet."

   Kan säga dig direkt att det är en ren straffspark av dig att ens försöka dra in ordet "etnicitet" i detta...den absoluta majoriteten, likt mig själv, i detta land fäster någon speciellt större vikt vid någons "etnicitet" men värderar däremot individens handling (negativ/positiv) väldigt påtagligt....beter man sig som en skit så får man fanimej också vara beredd att man möter motstånd i acceptans! Ger dig bara här ett exempel på vad jag menar (skulle kunna producera tusenfalt fler men tyvärr skulle tangenterna på slitas ut...) http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_-sg5atkTjM

   För fasen...påbörja en tillstymmelse till självinsikt innan du publicerar rent nonsens! Det är faktiskt aningens tragikomiskt att individer likt du själv skriver ett inlägg som än mer urvattnar & påklistrar nationen Sverige en, i grunden allvarlig, anklagelse så som ex. "rasism"! *suck*

   /Robert Axelsson

   Radera
  3. Dinamarca har åtminstone ett arvode lika stort som övriga riksdagsledamöter dvs minst 58 000 kr. Att sedan V beslutat om obligatorisk "partiskatt" på sin kongress är en sak men hon behåller åtminstone 27 500 kr netto och det motsvarar ca 40 000 kr brutto.
   /Sven Svensson

   Radera
  4. Rosanna är väl ett typexempel på att inte leva som man lär!

   http://blog.svd.se/politikdirekt/2011/11/v-kandidat-har-inte-betalat-partiskatt/

   Radera
  5. Gammal länk numera betalar alla enligt beslut i ps

   Radera
  6. Sant!

   Men när hon kandiderade till partiledare så var tonen en annan. Alltså först när hon blev konfronterad med det faktum att hon inte betalade så började hon. Hyckleri på hög nivå således.

   Säga vad man vill om Jonas Sjöstedt men han är i alla fall konsekvent.

   Radera
  7. http://gd.se/nyheter/gavle/1.6451028-trio-lurade-frisor-pa-pengar

   Radera
  8. De två första svaren i denna avgrening av kommentarsfältet är väl ett rätt bra bevis på att vi har problem med rasism i Sverige? Självklart ska romer kunna klä sig som de vill utan att bli dömda på förhand! Det spelar ingen roll om din arbetskamrats grannar eller folk från ett youtube-klipp eller rent teoretiskt 99% av alla romer är kriminella: dömer du alla som kriminella, ja, då är du rasist! Det måste vi väl ändå vara överens om..? Kallar ni er rasister? Om inte - börja med det!

   Radera
  9. "Varför blir mina muslimska vänner trakasserade av ateister och kristna?" Snälla, jag är så trött på det kortet. Wake up! Varför blir jag och mina kristna vänner trakasserade av dina muslimska vänner?? Varför är jag och mina kristna vänner rädda för att röra oss ensamma på stan, i en taxi, på fel gata vid fel tidpunkt så väl kvällstid som mitt på ljusa dagen?

   Radera
 10. Sd är inte Sveriges tredje största parti enligt valet fick de 5,7%. Vissa undersökningar antyder att de möjligtvis kan öka upp emot tio men fakta är att de är inte tredje största partiet i svensk riksdag

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD är enligt SONU det idag 3:e största partiet, se länk http://svenskopinion.nu/ SONU redovisar ett snitt för olika opinionsinstitut som genomför väljarundersökningar och det är förmodligen det Nima syftar på.
   /Sven Svensson

   Radera
  2. Inför förra valet låg SD regelmässigt under 4 % i opinionsmätningarna.
   Som du säger fick de 5.7 % så vad tror du det beror på?

   Har det någonsin föresvävat dig att många ligger lågt med sina sympatier för detta parti även när ett opinionsinstitut ringer, speciellt som man som SD-sympatisör blir bespottad, stigmatiserad, socialt utestängd, osv av alla antidemokratiska krafter som MSM, kulturmarxister, de övriga 7 partiföreträdarna, med flera.
   Det som opinionsmätningarna förevisar torde vara det minimum som SD kan räkna med i valet.

   Radera
  3. Nu är det fastställt att SD de facto är Sveriges tredje största parti. Se media idag!

   Radera
  4. Insiktsfullt skrivet, men ändå så självklart och uppenbart.
   Sverige har hamnat i den märkliga "Sverige är rasistiskt" diskussionen p g a att vänstermedia tagit över agendan från ängsliga och fega politiker som överhuvudtaget inte vågar uttala sig i invandrar- och integrationsfrågor utan att först fråga sig "vad ska media säga".

   Vårt land är taget som gisslan av dessa avskyvärda och förljugna Journalister som kontinuerligt vräker ur sig oförskämdheter om Svenska folket.

   Tack för en mycket välskriven och insiktsfull debattartikel Nima !!

   Radera
  5. Dina romska vänner får inte besöka vissa affärer för att INDIVIDERNA som har butiken har bestämt det, kanske med rasistiska baktankar men det har inget med LANDET SVERIGE att göra. Läs inlägget igen och igen och igen tills texten har sjunkit in och du förstår innebörden. Det finns rasistiska individer i varje land världen över men att kalla en HEL NATION för rasistisk när dom i själva verket gör mest i hela världen för att ta emot folk från olika delar av världen då är man blind för verkligheten. Det är just idiotiska argument som dina som tar en seriös debatt om integration till nån sorts jävla gråtdebatt "Buhuu, jag vill ha det, det och det". Du min vän, är trotts att du själv tror det inte särskilt rätt ute när det gäller nånting i debatten om invandrng och integration. Fortsätt gråt du!!

   Radera
 11. Nima Gholam Ali Pour - alltid klarsynt, alltid välformulerad, alltid intellektuellt hederlig. Och, som alltid, en fröjd att läsa.

  SvaraRadera
 12. Härligt att läsa en samhällsdebattör som gör skäl för namnet. Klarsynt, logiskt, ifrågasättande och utan "pekpinnar". Varför denne man inte är ledarskribent på någon av våra större dagstidningar är en gåta. Orsaken kanske är "strukturell rasism"? :-)

  SvaraRadera
 13. Jo man kan undra hur långt vänsternissarna tänker; ja om man nu ska tala om att tänka i deras fall.

  De som förespråkar "fri invandring" är de om skriker högst om "rasism". Har de inte reflekterat över att deras rasismsnack kanske skrämmer bort potentiella asylturister från Sverige?

  Tack för ett mycket välskrivet inlägg i debatten.

  SvaraRadera
 14. En mycket klarsynt analys.

  SvaraRadera
 15. Velskrevet innlegg som avkler den hysteriske Svenske venstreside. Sett fra Norge err det et aggresivt og lite fruktbart debatt klima Sverige - og som medfører at Sverige gjør seg selv til latter. Bare se på denne Arnstad - som kritisaerer Norge for sin fasistiske nasjonaldag, vinteridrett med mer.

  Norge sett med Svenske PK øyne er rasistisk! For noe vås - Norge og Sverige er kanskje de 2 mest generøse land I verden overfor asylsøkere og andre.

  SvaraRadera
 16. Tack Nima, hoppas artikeln finner sin väg ut i de större medierna. Det är den värd, med råge.

  SvaraRadera
 17. Mycket bra skrivet Nima!

  SvaraRadera
 18. Mariette Eriksson3 november 2013 19:35

  bra skrivet du har tänkt till

  SvaraRadera
 19. Bra - mycket bra!

  SvaraRadera
 20. Uppfriskande. Jag likt många andra svenskar efterlyser en politisk pragmatism och rättframhet i migrationspolitiken. Problemet är trots allt redan identifierat; en misskött hantering av invandrarärenden och en horribel integreringsstrategi. Det som behövs nu är att de styrande (eller framtida styrande) i samhället inom kort tar sig an problemet med en "rätt skall göras för det rättas skull" attityd istället för det pr-ängsliga väljarfjäsk man ägnar sig åt nu. De som regerar har en oskriven plikt att tjäna/arbeta för nationens bästa; något man verkar ha glömt de senaste decennierna...

  SvaraRadera
 21. Krister Karlsson4 november 2013 08:50

  Tack för detta inlägg. Engagerat och välformulerat, huvudet på spiken!!

  SvaraRadera
 22. Håller med i mycket av det du säger. Vi behöver en vettigare nivå i denna debatt och vi ska aldrig glömma att Sverige antagligen är ett av världens minst rasistiska länder.
  Tycker dock att du blundar lite väl mycket för den rasism som trots allt breder ut sig i Sverige (och Europa). Det är även lite meningslöst att jämföra Sverige med länder som Saudiarabien och Iran. Vi i Sverige (och resten av den utvecklade världen) ska vara förebilder i dessa frågor och inte nöja och med att vi åtminstone är "bättre än Saudiarabien".

  SvaraRadera
 23. Grymt bra formulerat, huvudet på spiken!

  SvaraRadera
 24. Tackar för en mycket välformulerad, klarsynt och logisk artikel och lovar att läsa mer av dig i framtiden.

  SvaraRadera
 25. Det är helt fel att se på saker på detta sättet!
  Det är precis som när Anders Borg jämför Svenska ekonomiska läget med Grekland, Portugal och Spanien!!?
  Att jämföra Sverige med länder som Iran, Saudiarabien, ........?!!

  SvaraRadera
 26. Så många logiska felslut och absurda grundantaganden i den här artikeln så jag vet inte vart jag ska börja, för att inte tala om helt misshandlad fakta. Inte konstigt att (ni) Sverigedemokrater och andra smygrasister förblir fullkomligt blinda och ignoranta inför verkligheten när det är sån här hästskit ni sitter och smörjer er intellektuella panna med. Och nej, jag är inte ens nära en vänsterkant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det är så många logiska felslut, hur f-n det komma sig att du inte kan komma upp med en enda exempel på detta?

   Put up or shut up jakesh!

   Radera
  2. För att jag har bättre saker att ödsla tid på än att försöka förklara för ett gäng blinda chimpanser att apelsinen är orange. Ni har redan anammat en förklaring om hur världen är beskaffad som klingar fint i era småsinta pannlober, och jag har svårt att tänka mig att några kommentarer under en skitartikel skulle göra någon skillnad. Läs en bok förihelvete.

   Radera
  3. vilken otrolig aggression, man baxnar.

   Radera
  4. Du har tagit dig tid att läsa artikeln. Du har tagit dig tid att kommentera artikeln, inte bara en gång utan två. Varför har du då inte tid att förklara för oss chimpanser hur vi ska tänka på "rätt" sätt?

   Radera
  5. Tala för dig själv beshoor (stilar med lite farsi) den här "Argumentationsfel förklarade på dagisnivå" ska tydligen vara på rea hos adlibris. Om du anger koden "känsloargumentFTW" så får du dessutom 10% rabatt.

   Radera
  6. En dialog blir ju aldrig en dialog över nätet. Det blir i smyg vad man tycker och tänker. Ofta kan man säga nästan vad som helst. Jag försökte lyfta fram Ljungsbro som en mycket skrämmande händelse. Jag skrev rätt av att jag anser att Rådande politik och sittande Politiker är ansvariga till detta grymma dåd. När jag även anger vilken färg på kroppen mannen har blir jag strax avstängd helt o hållet. Att jag även skriver att jag hade "kanhända" tagit till vapen själv om det varit mina barn eller fru eller annat gjorde inte saken bättre. För att avsluta det hela så spelar det ingen roll om någon är så grov mot mig eller mina barn i Sverige. Jag kommer att göra vad jag kan för att rådande politiker och personen bakom dådet får ett straff. Att jag uttrycker mig - är mitt sätt att verkligen visa att jag mår dåligt för de som upplevde det hela och de som fortfarande är i livet och som offer får leva med detta. Medan man fortsättningsvis lallar med "killen" gubben eller den färgade - till dess att han dödar andra eller gör andra dåd. Att då påstå att jag tar lagen i egna händer är ju helt rätt. Men det gör jag ju för att inte politikerna gör det. Mannen i fråga har varit dömd flera gånger och många många människor som är psykiskt sjuka släpptes lösa i samhället på 80talet. Och jag anser inte att problem skall släppas lösa vind för våg. Så fungerar jag inte i mitt hem eller i min bil eller om jag jobbar. Jag börjar varken maniskt skjuta någon eller döda. Men jag börjar förstå varför människor som en gång hade något och en familj. Kan vända sig och möta djävulen och säg att nu är du min vän och jag har ett uppdrag. Det är det sjuka i samhället - att Politikerna skapar mördare tar hit dem och gömmer sig själva med livvakter o annat. Ljungsbro är ingen isolerad enskild händelse. Det händer ofta att någon som bor eller är i Sverige gör saker. Men ofta när färgen är fel syns inte problemet som ett problem eller att man vill mörka det o soppa under mattan. O jag lärde mig tidigt att inga problem av vilken dignitet det än må vara går att gömma under mattan. tack för ordet

   Radera
 27. Förstår inte varför han försöker säga att Islam är orsaken till att det finns otacksamma invandrare ?

  SvaraRadera
 28. Vem är sverigedemokrat här?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan erkänna att jag är det.Och det betyder inte att jag är rasist.Alla har rätt till sin åsikt och ska inte dömas för den.Respekt för alla och kommunikation mellan varandra leder till ett fredligt samhälle där kärlek flödar och utveckling sker enklare !

   Radera
  2. Du kanske ska läsa in dig lite på vad begreppet rasism innebär innan du avvisar vad som utgör hela grundstommen för det parti du röstar på.

   Radera
 29. oj oj vilken dålig men efterlängtad analys! människor visst flyr sverige. redan för 10 år sedan visade svt dokumentär om en tandläkare som sökte jobb förgäves i flera år i sveariket, och två månader efter att familjen flyttat till london fick han en egen och lyckad praktik. sverige tål inte "annorluna", inte bara på arbetsmarknaden, - överallt. barn i skolan, fikapajen på arbetsplatsen, färgen på husen... inte sticka ut. Ingen, hör ni, ingen anställer en invandrare (även om han/hon har dubbel utländsk och inhemsk examen), och inte pga okunskap, utan på grund av rädsla. Du som har skrivit arktikel, tänker teorier. Du gå ut fråga på gatan få svar ska du se! :-)

  SvaraRadera
 30. Det handlar inte om att hata Sverige. Det handlar inte heller om att skuldbelägga alla svenskar.

  Snarare tvärtom. Vi vänsternissar älskar Sverige precis lika mycket som ni gör, vi är bara inte skygga för att se problemen som vi har i vårt samhälle. Inget samhälle är utan problem.

  Att rasismen är mer utbredd i andra länder är inget argument. Faktum kvarstår att rasismen existerar i Sverige, vi har ett "nationalistiskt" parti i riksdagen och även ett växande nazistiskt parti. Romer blir bokförda av polisen, muslimer blir nekade jobb, svarta blir nedslagna på gatan.

  Rasismen finns och den här kampanjen handlar helt enkelt om att uppmärksamma det. "Sverige är rasistiskt" är en kontroversiell fras, och som ni ser så väcker det till debatt.

  Tänk steget längre, tack, och var inte så jävla överkänsliga när ni bara pratar om en bit jord arbiträrt utritad i sanden. Sverige är ett fantastiskt land, men det finns alltid förbättringar att göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen säger att det inte finns rasism i Sverige. Men det misstaget ni vänsternissar gör är att ni missbrukar detta begrepp för att vinna billiga politiska poäng.
   När ni dessutom tar er rätten att omdefiniera detta begrepp för att försöka få det till att rasism är något som endast svenskar utsätter stackars invandrare för, ja då har ni inte bara fumlat och tappat bollen utan även skutit hål på den med hagelgevär.

   När det gäller frågan om polisen register med Romer, låt säga att de skulle kartlägga Al Shaabab då skulle ju registret uteslutande innehålla Somalier.
   Eller ta Södertäljenätverket, Syrianer. Eller varför inte något slags vit makt nätverk, bara svennar.
   Förstår du vart jag vill komma? När man kartlägger individer som enbart gifter sig och umgås med individer som tillhör den egna etniska gruppen.
   Är det då så konstigt att sammansättningen i registret ser ut som det gör? Nej det är det inte.
   Och inte fan är det någon rasism att tala om, åter igen vänsterfjantar som spelar basket med halgelgevär

   PS: När det gäller gränser du kan ju pröva att till fots utforska gränsen mellan Sverige och tex Estland, arbiträr jord my ass.

   Radera
 31. Jag tycker det är viktigt att man pratar om rasism, varför det är fel och vad som skulle kunna hända (eller som håller på att hända) i Sverige. Att diskutera hur folk behandlas för att de har ett icke-svenskt utseende som inte är normen är viktigt.

  Jag hoppas att det finns en strävan för att inte historien ska upprepa sig med förföljelser, utfrysning och folkmord. Därför är det viktigt att prata om hur det ser ut i samhället och hur man kan höja den samhälliga temperaturen innan onda ord blir till handling.

  SvaraRadera
 32. Väldigt bra skrivet!!

  SvaraRadera
 33. Niam är en känslig person som behöver mycket uppmarksamhet. Jag tror undrer tiden som han var anställd hos Iranska - svenska solidaritet förening (ISS),såg manga konstiga saker som skapade mycket hat mot honom som I förtsättningen förvandlade honom till en SANNA Sverge Demokrat! en gang i tiden var BABAK RAHIMI hans frvorit och idol,seden började Nima hatta kära Babak som fortfarande äger ISS. Det är så att många invandrerare föreningar som får mycket bidreg från svenska state;isället att göra ett bra job att kämpa rasismen; genom att isolerara många människor från samhället; förvandlar människor som NIMA till SD. Jag tror NIMA har sett och upplevt hemska saker i ISS som i sist tvungade honom att går till SD; för att befria sin hat på en batter sätt. Nima fick jobb hos ISS som lönnebirdagare. AF betalade 80% av hans lön och ISS 20%; men han inte var nöjd med sin arbets miljö. Han hamnade i konflikt med Babak , i sist de ville inte förlänga hans anställning. Det gjorde honom riktigt arg. Därför;det blev ett konflikt mellan invandrare. Nima mot Babak!!! Jag hoppas Nima berättar mer om livet i ISS. Om iSS hade varit lite snälla mot kära Nima; jag tror han skulle jobbba fortfarande där. Nima har också rest till Iran genom att få visa från iranska ambasaden.;sammtidigt som han kritiserade den islamiska regimen som har dödat mer än 120000 människor som bara tänkte inte som regimen. Iall fall; Nima är SD nu;men man vet inte vart någonstan hamnar han imorgon.Hoppas SD ska vara nöjda med den här GÅVA som skickades från ISS och sossaran till dem!

  SvaraRadera
 34. DETTA ER SVERIGES UNDDERGÅNG KASTA ALLA TERORISTER UTTTTTTT NU

  SvaraRadera
 35. Men gud, det här va det absolut värsta jag har hört. Någon som pratar fakta UTAN själva faktan. Det finns varken kunskap, statistik eller egen erfarenhet i den här texten. Nima, om du läser det här, du har gjort bort dig. Prata gärna om varför saker och ting är som de är, men för guds skull, gör dig själv en tjänst och skaffa rätt fakta först.

  Och vad som är ännu värre....du heter Nima, du kommer aldrig bli accepterad.

  SvaraRadera